fbpx

Wat mag een filmproductie kosten?

Er zijn opdrachtgevers die zich afvragen: “wat mag een filmproductie kosten”? Laten we ons hier direct wat meer in verdiepen. Natuurlijk willen de videomakers een goede opbrengst maken, dus moet hun tarief aanlokkelijk op de markt liggen. Als ze te duur gaan krijgen ze geen opdrachtgevers binnen, te goedkoop is ook niet ideaal. Wat mag een filmproductie kosten? Na een goede zoektocht ben ik enkele prijzen tegengekomen die procutiebedrijven aanbieden. Algemeen bekend krijgen professionals met ervaring een hoger inkomen. Je betaald voor wat je krijgt. Kwaliteit dus. Opdrachtgevers regelen zelf zeer veel om de kosten te zo laag mogelijk te houden.  Maar wat kunnen ze dan doen? Je kunt denken aan productietaken die ze op hun kunnen nemen, briefings maken, voorbereidingen treffen, afspraken maken, helpen met de interviews, enz.

Wat mag een filmproductie kosten als je een crew in dienst hebt? Het moment dat je met een crew op pad gaat, zullen de kosten snel stijgen. Een dag filmen betekent meestal 1 à 2 dagen videobewerking. Een video bewerken is niet gemakkelijk en laat er dan ook veel tijd en dus ook geld in stoppen. Wat mag een filmproductie kosten voor een cameraman? De prijs voor een cameraman/ vrouw is gemiddeld 52 euro per uur. Voor een dag is dit gemiddeld 416 euro. Hiermee betaal je enkel nog maar de persoon achter de camera exclusief al het apparatuur dat er nog bij komt kijken. Met apparatuur komt er nog eens 185 euro bij. (Exclusief de verlichting en het geluid). Wat mag een filmproductie kosten als je video bewerkt moet worden? Dit kost gemiddeld 47 euro per uur wat ons brengt bij 376 euro voor een dag.

Wij maken dit soort video’s

animatie is creatief

Een leuk weetje… een voice-over kost rond de 350 euro per 250 woorden. Het is belangrijk dat je het volgende bekijkt. Is er een buy-out meegerekend in de kostprijs? Indien dit ja is zit je goed. In dit geval hoef je je geen zorgen te maken om herhalingskosten te betalen voor de voice-over die je zult gebruiken in je film. Een extra die de kop opsteekt is het maken van een animatie.Wat mag een filmproductie kosten in dit thema? Dit kost gemiddeld 72 euro per uur, dit komt op zo’n 576 euro voor een dag. Hierin zit er dan nog een verschil in wat voor animatie. 2D of 3D? Wat mag een filmproductie kosten voor 60 seconden? Een animatie van zo’n 60 seconden begint van rond de 2000 euro en kan oplopen tot 10.000 euro.

Wat mag een filmproductie kosten? Om deze vraag te beantwoorden is het logisch dat dit geen vaste prijs heeft. Maar veel producties die je op het internet terugvindt van enkele minuten lang kun je van uitgaan dat deze tussen de 750 en de 2500 zijn. Uiteindelijk komt het op de progressie van de video. Hoe sneller ze werken, hoe goedkoper je video wordt. Hoe langer ze werken, hoe duurder. Ook de langdurigheid van de video, de speciefieke aanpassingen,… Ik hoop dat jullie vraag wat mag een filmproductie kosten hiermee beantwoord is.

Prikkel de zintuigen
Videoproducties en animaties

Nog geen video’s en animaties? Wij helpen je!

Wij zijn videobeesten en wij zijn gek op video’s en animaties. Wij maken dagelijks video’s en animatie voor bedrijven, die begrijpen dat alléén een video verkoopt. Geen enkel ander communicatiemiddel kan emotie overbrengen zoals een video. Bovendien is een video makkelijk te delen met de wereld om je heen. Of je nu een klein of groot bedrijf bent, met een video ga je er zeker op vooruit. Wij kunnen daarom niet wachten om jou en jouw bedrijf te leren kennen, om er te gekke video’s en animaties voor te maken!