fbpx

Wat is een filmproductie specialist?

Wat doet een filmproductie specialist als  beroep?

Wat is het inkomen van een filmproductie specialist?

Om te beginnen is een filmproductie specialist gespecialiseerd in alle handelingen die met de filmproducties te maken hebben. Tegenwoordig maken veel mensen gebruik van filmproducties. We kunnen denken aan de vele bedrijven. Ze hebben bepaalde producten die ze willen verkopen. Misschien herken je dit wel aan de vele advertenties op YouTube. Het is een echte trend die ook nog succesvol is! Een filmproductie specialist werkt op diverse manieren. Doordat een filmproductie specialist veel ervaring heeft in de branche kan hij/zij ook bijstaan als cameraman, presentator of als filmproducent. Natuurlijk kan een filmproductie specialist zich specializeren in een bepaald vak zoals bijvoorbeeld bedrijfsfilms. Kleine uitleg hieromtrent? Zoveel mogelijk informatie geven van een bepaald product in een korte en aantrekkelijke video. Er komt zoveel meer bij kijken! Mensen investeren bakken geld in een reclamevideo van maar enkele seconden omdat ze weten dat ze er later profijt van maken. Dit is de taak van de productiefilm specialist. Natuurlijk kan een productiefilm specialist zich ook richten op meerdere vakken van deze branche. Zoals we nu wel weten komt er vooral denkwerk bij kijken en dit gaat door tot het volgende onderdeel. Een filmproductie specialist heeft de nodige kennis nodig om te weten hoe de opbouw van een bepaalde film zal gaan en waar deze het best gefilmd kan worden. Wat voor locatie, welke setting,…?

Een filmproductie specialist is een ervaren persoon dat werkzaam is binnen alles wat te maken heeft de audiovisuele sector. Als specialist wordt van hem verwacht dat hij/zij een allround medewerker is die de kennis heeft van de verschillende vakdisciplines. Zoals besproken kan dit gaan om cameraman zijn, geluidspersoon, lichttechnici,…

Het is niet eenvoudig een productie specialist te worden. Je moet niet alleen beschikken over de ervaring maar je moet ook in staat zijn dit werk te kunnen doen. Creativiteit,  flexibiliteit,  presteren,  doorzettingsvermogen, stressbestigheid, … zijn enkele voorbeelden waar je moet over beschikken. Ik zou ook graag nog willen vermelden hoe belangrijk het is om in team te kunnen samenwerken. Waarom is dit van belang? Omdat je meestal met veel verschillende bedrijven, acteurs en andere vaklieden te maken hebt. Zijn er doorgroeimogelijkheden voor een filmproductie specialist? Ja, maar dit is zeker niet gemakkelijk met dat er al veel filmproductiebedrijven zijn.

Als laatste kunnen we overgaan naar de arbeidsvoorwaarden en de salaris van een filmproductie specialist. Gelukkig zijn er voor dit beroep geen arbeidsvoorwaarden tot in het detail weergegeven. Ze gaan ervan uit dat je als zelfstandige ondernemer je eigen arbeidsvoorwaarden kunt bepalen. Zoals te verwachten is de salaris van een filmproductie specialist goed omdat je om een specialist te worden toch enige opleiding hebt moeten volgen. Natuurlijk hangt je inkomen af van het soort opdrachten die je binnen krijgt en het aantal. Je kunt pas echt geld binnenhalen door samen te werken met de grotere opdrachtgevers. Als je samenwerkt met kleinere bedrijven verdien je minder met de reden dat ze minder budget vrijgeven voor hun bedrijfsfilm. Een gedreven mindset is hier dan ook de goal om succesvol te worden!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *